داشتن لوگو برای هر کسب وکار اهمیت بسیاری دارد. طراحی یک لوگو و درج آن روی ابزار اداری، محصولات و… به اعتبار شرکت و سازمان می افزاید. اگر شما هم به عنوان کارفرما، صاحب کسب و کاری هستید، صرف نظر از بزرگ یا کوچک بودن آن بهتر است به فکر طراحی یک لوگو باشید و تأثیر آن را در کسب و کارتان نادیده نگیرید. برای داشتن یک لوگوی تأثیرگذار و استاندارد باید از اصول طراحی لوگو پیروی کنید.

لوگوها با استفاده از تصاویر، نمادها یا علامت‌ها و نشانه‌ها، باعث شناخته شدن شرکت‌ها، کارخانه‌ها یا محصولات می‌شوند؛ به این شکل که زمانی که کاربری لوگویی را مشاهده می‌کند، می‌تواند آن را با برندی که محصول متعلق به آن است، در ارتباط بداند. پس لوگو باید به گونه‌ای طراحی شود که هویت شرکت، در آن نمود داشته باشد.

در این مقاله به تعدادی از ویژگی‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌تواند در طراحی لوگوی زیبا و صد البته موفق و تاثیرگذار، به شما کمک کند.

۱- ساده بودن

لوگوهایی ساده هستند که افراد می‌توانند به محض دیدن‌شان، آن‌ها را شناخته و تشخیص دهند. ساده‌ترین لوگوها هم آن‌هایی هستند که مردم، بیشتر آن‌ها را به خاطر می‌آورند.

لوگوی پیچیده نه تنها شناسایی و تشخیص لوگو را سخت می‌کنند، بلکه باعث می‌شوند که محصول شما با مخاطبان ارتباط خوبی برقرار نکند.

۲- متمایز بودن

در بازار شلوغ و درهم ریخته امروزی، یافتن راهی برای دوام آوردن میان رقبا، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ اما ایده‌ای که در اینجا مطرح است، متفاوت بودن از رقبا است.

بدون طراحی یک لوگوی متمایز، شاید مشتری‌ها به زمان زیادی برای شناختن برندتان نیاز داشته باشند و شما را با شرکت‌های دیگر اشتباه بگیرند و از همه مهم‌تر، به جای انتخاب محصول یا خدمات شما، سرانجام شرکت رقیب شما را برگزینند.

۳- انعطاف‌پذیر و چندکاربردی بودن

یک لوگوی حرفه‌ای باید هم در وب‌سایت‌ها و رسانه‌های دیجیتال و هم با هر نوع تبلیغ کاغذی، خوب و زیبا به نظر برسد.

لوگوی حرفه‌ای را می‌توان در سایزهای متفاوت، در میان رسانه‌های مختلف و در اپلیکیشن‌های گوناگون مورد استفاده قرار داد. البته بدون اینکه از قدرت و تاثیرگذاری آن کاسته شود.

طرح گرافیکی لوگوی شما باید به قدری خوب باشد که بتوانید از آن در رسانه‌های مختلف مانند وب، سربرگ، تبلیغات چاپ‌شده روی کاغذ و ویدئو استفاده کنید.

یک گرافیست حرفه‌ای می‌داند که طرحی که شاید در بنر سایت عملکرد خوبی داشته باشد، شاید روی بروشور چنین تاثیری نداشته باشد، یا برعکس؛ پس طراح لوگو طوری باید با دقت و زیرکانه لوگو را طراحی کند که در هر جایی بتوان از آن به شکل موثر استفاده کرد.

۴- متناسب و درخور بودن

یک لوگوی موثر باید متناسب و درخور باشد؛ اما این بدان معنی نیست که به قدری که شما انتظارش را دارید، واضح باشد.

مثلا مک‌دونالد می‌توانست تصویر یک برگر را با نام این شرکت در لوگوی خود استفاده کند. با این حال به جای این کار، طراح آن‌ها حرف آغازین اسم برند، یعنی M را انتخاب کرده و تصویری خلق کرده‌اند که هم ساده بوده و هم از نظر بصری بسیار خوشایند است.

هنگام طراحی لوگو از خودتان بپرسید آیا این لوگو سبک متناسبی دارد؟ آیا این لوگو به نوعی نشان‌دهنده‌ی برند یا محصولی است که می‌خواهد عرضه کند؟

۵- هدفمند بودن

طراحی لوگو را برای مخاطبان مورد نظر خود انجام دهید. مشتری‌های خود را فراموش نکنید.

برای شروع هر تجارتی، شناخت مخاطب کلید موفقیت است. کسب و کارتان هرچه باشد، باید لوگوی شما توانایی برقراری ارتباط با مخاطبان مورد نظر را  داشته باشد. مهم‌ترین چیزی که لوگو باید انجام دهد، ارتباط برقرار کردن با مخاطبان است.

مثلا اگر مغازه اسباب‌فروشی دارید، دور از انتظار نیست که تصویر یک اسباب‌بازی یا خود کلمه «اسباب‌بازی» در لوگوی شما وجود داشته باشد؛ اما آنچه که اهمیت دارد، استفاده از یک طرح رنگی کودکانه است تا بچه‌ها را به خود جذب کند.

از خود بپرسید که مخاطب مورد نظر شما از نظر سن، درآمد، جنسیت و سلیقه چه ویژگی‌هایی دارد؛ آیا لوگوی شما می‌تواند با جامعه هدف‌تان ارتباط برقرار کند یا خیر؟

۶- به یاد ماندنی بودن

از یاد بردنی نباشید! تاثیرگذار باشید. طراحی لوگویی که به یاد ماندنی باشد، شاید پیچیده به نظر برسد؛ اما اهمیت بسیار زیادی دارد.

یک لوگو حرفه‌ای، به قدری باید به یاد ماندنی باشد که وقتی مخاطب همین که یک بار آن را دید، بتواند آن را برای کس دیگری  توصیف کند. این ساده‌ترین ویژگی یک لوگو نیست؛ اما قطعا یکی از برترین ویژگی‌های آن است. پس حتما سعی کنید در ذهن مخاطبان‌تان بمانید.

از خودتان بپرسید این لوگو می‌تواند تاثیر بلندمدتی روی مخاطبان من داشته باشد؟ آیا این طرح در یادها ماندنی‌ است؟

۷- همیشگی بودن و به زمان خاصی تعلق نداشتن

ترندها (موضوعات یا کالاهایی که در مدت زمان مشخصی فراگیر می‌شوند) می‌آیند و می‌روند، اما هویت برند شما چقدر دوام می‌آورد؟ اینجا طول عمر لوگو کلید ماجرا است.

از خودتان بپرسید آیا این لوگو امسال هم مناسب است؟ پنج سال بعد چطور؟ آیا می‌تواند سال‌ها یا دهه‌ها با تغییراتی که در صنعت به وجود می‌آید، باز هم کارآمد باشد؟

۸- منحصر به فرد بودن

لوگوی شما باید به گونه‌ای باشد که مشتریان آن را با با آرم شرکت‌های دیگر اشتباه نگیرند. پس باید لوگویی طراحی کنید که متمایز از سایر لوگوها بوده و شاید کمی عجیب به نظر برسد.

با یک لوگوئی که کاملا متفاوت از سایر لوگوها نباشد، احتمالا مخاطبان شما به سایر رقبا رو خواهند کرد و این یعنی مشتری کمتر.

لوگو حرفه‌ای صرفا نباید آنچه را می‌خواهید بفروشید، فریاد بزند؛ در عوض باید مشتریان را تحریک کند که خودشان محصول را شناسایی کنند.

مثلا لوگوی شرکت اپل، صرفا یک سیب سفید است که یک طرف آن گاز زده شده است؛ اما آن‌ها به معنای واقعی سیب (اپل) نمی‌فروشند. گاهی باید از کلیشه‌ها دور بود تا طرح جدید و خلاقی ارائه داد.

 

منبع: بورسینس